De ce musai “Mousaios”?

De ce musai “Mousaios”?


Locul nașterii

Așa cum pentru a înțelege omul este necesar să-i cunoaștem trecutul, pentru a înțelege semnificația actuală a unui cuvânt trebuie să-i cunoaștem originea.

Mousaios datează încă din anul 376, existând un râu cu acest nume. Ulterior, orașul pe al cărui mal se afla, situat în sud-estul teritoriului românesc, primește numele de Mousaios. În perioada medievală a existat și o cetate a orașului, unde avea loc un târg de ceramică pictată, târg strategic ce se afla la confluența celor trei principate. Astfel, putem afirma cu mândrie că Mousaios a fost baza uneia dintre cele mai importante culturi care a făurit ceramică pictată.

Dincolo de palpabil

De asemenea, mousaios înseamnă “peste punte”, “peste pod”, semnificând trecerea de pe un mal pe celălalt, trecerea de la pământ la cer, de la starea omenească la cea supraomenească. Întocmai scopul artei, făurirea materialelor umane în ceva ce transcede dincolo de condiția umană.

Simbolul istoric al orașului Mousaios era pasărea Phoenix, deoarece orașul a ars de multe ori din temelii, din cauza dezastrelor natural dar și din din cauza numeroaselor lupte și invazii, iar cu toate acestea a fost mereu reconstruit, localnicii punând simbolul păsării Phoenix pe stema orașului, simbol al renașterii.

Ce ne dorim noi să transmitem prin Mousaios?

Mousaios este platforma noastră online unde atât noi, cât și oricare alt artist român își poate expune și comercializa arta. Ne dorim să ducem târgul strămoșilor noștrii mai departe, construind cea mai mare piață online de artiști români, de a “reconstrui încă o dată ce a ars din temelii”.

Așa cum puntea unea triburile tracice, târgul nostru online unește artiștii români de pretutindeni, ducând arta mai departe și cinstind identitatea noastră națională.

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarce-te la cumpărături