Cum poți susține artiștii locali?

Mousaios e prima inițiativă românească care își propune să aducă laolaltă artiști, artizani și producători români.

Îndeosebi perioada pandemică ne-a făcut să ne reconfigurăm traseul: vrem să cumpărăm mai mult de la producătorii locali, pentru că știm că ne oferă calitate în schimbul unui preț care merită plătit, iar noi îi ajutăm, la rândul nostru, să continue. 

Poți alege să susții artiștii locali cumpărând de la ei: indiferent că vorbim despre macrameuri, broderii, mobilier, bijuterii, posibile cadouri, decorațiuni pentru casă sau jucării pentru cel mic, alege să înlocuiești vizita la mall cu o tură la primul marketplace de artă din România. 

Dacă nu vrei încă să achiziționezi produse românești, poți să îți susții artiștii preferați și altfel: 

Susține-i în spațiul digital: poate pentru tine un comentariu nu înseamnă mare lucru, dar un comentariu poate încuraja un artizan să meargă mai departe. Dă share paginilor lor sau postărilor în care sunt etichetați, oferă-i interacțiuni reale și trimite-le pagina și prietenilor tăi. 

Recomandă-i: atât în spațiul online, prin comentarii, recenzii pozitive și distribuiri, dar și offline. Cât vorbești cu barista în timp ce îți prepară cafeaua, spune-i de prietenii tăi artiști și de lucrurile care ies din mâinile lor; s-ar putea să o convingi să arunce un ochi pe pagină. 

Propune-le să îi ajuți în atelier: poate au nevoie de încă o pereche de mâini pricepute care să îi ajute cu treburile mărunte sau poate te poți ocupa de fotografii pentru produsele lor.

Când vine vorba de artiști locali, fiecare sprijin mic face o diferență uriașă. Alegând varianta handmade, alegi calitate și unicitate, toate acestea într-un produs atent lucrat, cu ore de migală, cu atenție impecabilă la detalii. Niciun produs mass-market nu e realizat într-un timp așa de lung precum unul handmade. Pentru că artiștilor locali nu le pasă doar de produs, ci și de cum va fi experiența ta cu el.

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarce-te la cumpărături